00Julia - license to kill.

Måste bara berätta för er om DRAGSPELSKVINNAN!
Först trodde jag att det bara var på helgerna.. Men sen märkte jag att hennes falska toner skar som knivar genom min skalle varje vardag oxå mellan klockan 10 och 15 ungefär. Konstant. Knappt en minuts trudilutt som INTE är en melodi eller sång. Hon sitter under bron utanför mitt fönster så det enda som dämpar kvinnan är musik och ibland vill jag faktiskt ha TÖST! (kan du bara vara TÖST! "smala sussie"-hon med insydda räkor i kläderna för att ingen annan ska attraheras av henne. Min favorit.) Hon sitter där gamal, grå, fattig, deppig, tråkig, orrörlig, apatisk, sorlig! Jag vill bara trycka ner dragspelet i hennes lilla torra strupe och få tyst på eländet. Men det är ju fan synd om skrället! Det där är kanske hennes enda trygghet i livet. Hon kanske får ihop tillräckligt med slantar för en cheese burgare från donken i slutet av dagen och jag vill ju inte ta kål på na. Hon gör soundtracket till mitt liv här i brat kvarteret. Och det är inget trevligt sådant som man vill lyssna på om några år och bli nostalgisk. Tänk er själv att vakna var eviga sovmorgon till falska dragspelstoner! Jag måste gå ner och ge henne ett nytt tonhäfte med lite pippi långstrump eller nått jag hänger mig snart.


Lalala

Igår var jag i Nynäs och gjorde två roliga saker. Ett: jag var på "Esteternas dag", kollade på deras grymma konst, pratade med gamla lärare som retades lite att man säkert lagt ner sina kreativa sidor efter skolan (som folk tydligen brukar göra..?) och jag fick känna mig lite stolt när jag "skröt" om allt mitt dansande. Lasse var pigg och i farten som förr vilket var härligt att se. Musik ettorna var i klass med treornas musiker om inte bättre.. Alla äldre var lite pissed på dom för att dom redan var så duktiga. En tjej i tvåan sjöng som en gud. Dansarna dansade inte så mycket och jag blev helt ärligt (förlåt) inte så impad. Dom var inte så tajta och de var lite tråkigt. (och dom har ju oxå bara en danslärare som är nära att kola (hahaha förlåt!) som bara kan balett och inte har nån koll på dom andra dansstilarna. Sen kan de ju inte vara så kul att dansa framför musikerna medans dom sjunger så dom hamnar lite i skymundan.) Iaf så var det mysigt och lite sorligt att vara "tillbaka". Jag och mina polers fick en tom känsla av att allt de där nu är bakom oss och aldrig mer kommer igen. Alla flummiga påhitt i skolan, vår klass som blev tajt precis i slutet av trean och alla skojigheter estetarna fick hitta på. Jag vill inte tillbaka men jag blev nostalgisk. Jag måste helt klart fortsätta med något estetiskt på en folkhögskola eller liknande. Så ljuvligt som min kära kusse brukar uttrycka det med grov ålänska.

<3<3<3


Självdiciplino is the key to life.

Mitt lilla baby frö Stoffelito var här i helgen!
Kanske var det för att vi båda fått grubbla och växa på olika håll eller kanske var det vårsolen men jag känner mig iaf sådär kär igen! De är inte de lättaste att ha ett långdistans förhållande ska jag säga er, men vi måste helt enkelt vara ämnade för varandra. Å de är som att en börda har släppt från mina axlar. De var som att jag hade glömt bort allt som är bra med oss och vårt förhållande. Som att jag bara såg de "jag ville se", bara klagade och tyckte allt var fel. Fan vi är ju ett grymt par! Tänker inte ge upp de i första taget. Har tvivlat mycket på senaste tiden om vi borde resa ihop eller inte. Men nu känns det helt perfekt.
Jag måste verkligen lära mig att släppa sånt som varit förr. Se framåt och vara positiv. Jag ska framförallt vara mer självdiciplinerad. Alltså det är ju the key till hela livet känns det som. Så länge man sätter upp mål och gränser och tvingar och puschar sig själv att klara dom så lyckas man ju. Därför ska jag verkligen sätta min självdiciplin för ett hårt test nu. Köra en vit månad. Och det känns pinsamt och tragiskt att jag tycker det ska bli svårt. Även om jag inte alltid dricker så mycket så blir det lätt en (ja faktiskt en haha) öl varje helg... Men det är svårt oxå när jag föreslagit fika och annat tusen gånger men folk vill bara springa på krogen. Och när jag jobbat en hel vecka och inte träffat kompisar för det hinner jag (eller dom) nästan aldrig så gör jag allt för att få leka med nån och ska dom ut på krogen så hakar jag på! Men det bästa är väl att lära sig att kunna gå ut utan att dricka nått. För även dom gångerna som jag dricker lite så känner jag mig lite segare dagen efter. Vill kunna köra bättre på danslektionerna. Så nu blire vitt white blanco. Mest för att testa mig själv. Sen kommer nog min kropp bli glad oxå! Och mitt sinne kommer hålla sig på en mer jämn och stabil nivå. We will se... :P Måste verkligen kunna tro på mig själv nu att jag faktsikt kan uppnå mina mål. Jag tvivlar hela tiden men jag måste vara stark. Jag har aldrig haft någon vidare självdiciplin alls och det är något jag vill ha. Kunna sätta stop för mig själv. Jiha :)
Helgen var iaf mysig. Vi tog en promenix till djurgården i solen, åt glass med karamellströssel, tog en bira i solen vid medborgar platsen med Nille och spelade kort (den där biran i solen nu när våren äntligen kommer blir svår att motstå. Men hallå man kan alltid hitta ursäkter vilken tid på året som helst...). Gick på Tapas och mamas där peronalen var vidrig. Dom ville inte torka vårt bord med anledning "jag är inte sån som torkar bord", tog hundra år innan vi fick beställa, när vi fick maten fick den inte plats på bordet så vi satt med flera talrikar i händerna och jag skrattade till o sa att jaha hur ska vi fixa dehär och kollade på servitrisen som redan var borta.. Så vi fick ha glasen i fönstret och under bordet... hahaha herre gud! Men jag ville verkligen inte att dom otrevliga surpupporna skulle få förstöra vår kväll (firade vår 2 års dag hihi, några dagar försent däremot) så jag var positiv ändå! ha! Maten var ju god som alltid, det var härlig spansk musik, mysig stämning och en finaste Ståff. Så vi bara skrattade åt alltihop. I lördags var det Marias och Andreas inflyttnings ferre som var proppad med folk. Det var riktigt trevligt! Kl 5 på morgonen lagade jag o Sandra köttbullar och rostbröd i stekpannan, Elisa låg och gastade i sängen om skumma saker men blev iggad, Stoffe försökte så Balu att lägga sig i sängen men han satt helt spikrak i lotus ställning typ och sa "it´s to dangerous" och vägrade flytta på sig. Mina små vänner är så härliga.
Jag är ledig hela veckan! Ring mig för i fittan som Sandra brukar uttrycka det!
Tjing tjong.


Falu röfärg.

Jag ser ut som hon pimpinetta i desperata hemmafruar nu.. Eller pippi långstrump eller lilla My kanske. Har jätte rött hår. Skulle bli blont med rött i. Men fick en tid i nästa vecka för att fixa till de, så kan leva med det här ett tag. Det är en snygg färg men jag ser så blek ut och vill ha mycket ljusare hår. Känns skönt att jag gillar de igen, var så svårt med mörkt hår när min utväxt är vit. Men det är kul att smaken ändras. Roligt att byta look lite då och då.
Ikväll kommer ståff :) På lördag är de inflyttnings ferre hos Mio. Jag har ett sår i näsan som svider som fein för att jag tog ETT sprut av marias nya parfym (basted..!! haha) IGÅR på morgonen. Shit pomfritt. Nu ska jag tvinga ut någon i solen.

Gissa låten!
"aj a baschsigörl. ina baschi vöööööö-örld. lifa-plasick if faräscihis" (så sjöng iaf jag den när jag var 10 barre!)

<3<3<3

Hjälp seriöst hjälp!

Behöver hjälp från en teknisk person som vet hur man fixar i sin blogg!! Kan man bara ha dom olika design prylarna som redan finns? känns som att folk har egna designer. Hur fixar man länkar till saker på sidan där ni vet, och hur får man såndär almenacka på sidan? Hur kan man länka nån som har blogspot istället för blogg.se? (de är min kära syrra ni ska kolla in om ni vill läsa bra saker skrivna med ett genialiskt språk. "ordinary-justlikeyou.blogspot.com") hurhurhur gör man allt?! Okej ska ta hjälp av nån kanske inte hjälper att folk försöker formulera sig här. En parentes då! En seriös en!

Killen i jeans affären var en gåva sänd från Gud!

Från sovrummet hörs snarkningar.
Datorn är kokhet och bränner snart hål på mina nya jeans. Men de är obekvämt att ha den på bordet och behöva luta sig fram. Mmm all denna behvämlighet. På tven blöder folk och jag pratar med Lina på msn. Är hemma hos Maria i Tumba. Det känns som att det börjar gå framåt. Läste alla mina gamla blogg inlägg och något har ju faktsikt hänt. Jag har bytt mijlö, jobb hundra gånger och framförallt utvecklas och ser livet lite lite mer positivt för var dag som går. Eller ljusare eller hur man ska uttrycka sig. Öppnare kanske. Tycker fan inte att jag är klar med denna prosess än men att jag idag hittade lite kläder och tyckte DET VAR KUL ATT SHOPPA... ger mig lite hopp. Visst jag har kännt mig snygg och klätt upp mig hela denna tråk vinter men haft sååå negativa tankar vad gäller alla människors och mitt eget utseende. De har vart som en börda, inte bara "jag struntar i hur jag ser ut vad skönt". Jag har inte orkat just därför att jag mått dåligt. Inte orkat ta tag i mig själv och se något roligt i stil och sånt. Jovisst, men inte som förr. Och nu har jag börjat hitta tillbaka till det ljuva med små saker som muntrar upp. Lite lättare syn på allt.
Köpte ett par stuprörs jeans från wrangler som jag köpte i för stor storlek och drar ner på höfterna så det blir baggy ass och tajt vid smalbenen. precis what i like. Och en rosa/lila/röd (nån färg) huv tröja från topshop med typ ugglor på. Var på rea så då slog jag till. Hade inte vart värd mer pengar men nu gick de an. Den är häftig. Köpte torr shammpo från Tony and Guy oxå. Ska tydligen vara super för snygg volym! Håret ligger ju alltid bäst dag 2 efter tvätt tycker jag. Men hårbotten börjar kännas lite fettig och ska man fixa frillan då så kan de bli dusch ändå bara för att känna sig helt fräsch. Då blir håret torrt och lägger sig inte rätt. Haha vilket problem. Det är iaf perfekt med ett torr shampo som behåller strukturen, gör det rent och volymigt. Tycker inte de är äckligt som vissa. (haha vad jag lät som ett proffs på hår. Rös du nu Sofia vava?! haha okej jag låter pervers.)
Imorrn ska frisör sanne färga mitt röd,blond,grön,råttfärgade skatbo till någon ljuv rödblond färg. Ljusare än förut. Funtar på att bli blond. Eller iaf slingor. Tycker de är så snyggt på folk som har typ ljusbrun utväxt och blont hår. Som hon Nikki i "heroes" (världens mest spännande serie just nu btw! ska gifta mig med Peter Petrelli känner mig som en nykär 12 åring som sitter och slickar på planscher av Leonardo Dicaprio... Ja de gjorde jag i den åldern..) Men ljusbrun utväxt kan jag ju drömma om att få. Min blir grå. Sen när de blir längre blir de ju snygg blond men jag vill ha fejk.. ;P
Just de F.H.H.S.J (marias boy) lovade att fisa mig i ansiktet imorgonbitti kl 6 när han går upp... Ska väl lägga mig och förbereda mig på den väckar klockan. Själv får jag sova ut sen och lensa deras kyl. Dom har sol i lägenheten från dusk to dawn. Så lyx. Men kommer bli varmt på sommaren...
Känner fortf smaken från en "queens delight" som är en wåffla med mjukglass, varm chokladsås, nötter, jordgubbssylt, rån och nonstop. Mmmumma!! Maria bjöd mig på en trerätters på hennes restaurang idag IGEN bara för att vi blev lite hungriga på shopping rundan. Shit jag får snart dåligt samvete. Hon förväntar väl sig en jäla dyr inflyttnings present... hahaha :) (*harkel host..*)
Shit.. jag känner verkligen smaken måste nog börja lensa deras kyl redan nu.

Suck.

Jag försöker vara stark och gå min väg och tro på mig själv.
Men hur lätt är de när FAMILJEMEDLEMMAR inte tror på en.. inte tror på att jag kan åka till austarlien och klara mig där ett tag.
Fan vad arg jag blir!'
Jag vill ju inte påverkas, utan tro på att jag kan fixa de. Va fan folk reser, folk reser vidare eller hem och märker att de inte var nått för dom. Jag måste ju våga för att vinna. Jag vill bort, har velat de länge och sverige räcker inte för jag behöver sol, värme, HELT ny miljö, ny kultur, nya synvinklar och kommer säkert då se vad som är så bra med mitt hemland oxå. Men behöver perspektiv.
För fan håll bara tyst och så får jag köra mitt race. Har växt upp som sladdis med "fyra föräldrar" som alla vill peta och tro sig veta vad som är bäst för mig. (ja ni har gjort så mycket bra med, men inte de de handlar om nu). Ni har ju såklart påverkat mig så mycket mer än ni själv tror oxå ertersom ett litet barn alltid lyssnar på dom vuxna även när dom snackar skit.
Ja ni ser hur mycke jag bryr mig om en liten kommentar. Men de är känsligt med familjen, speciellt med tanke på att "halva" min släckt typ önskar att jag inte vore född. (de är värre än vad ni tänker nu..) Den delen av släckten vill jag verkligen inte påverkas av för då går jag tillbaka till stenåldern. Men de är inte så lätt alla gånger.

Ge mig kommentarer jag behöver dom. Ge mig råd och säg vad ni tycker ni som läser och tycker de är intressant o läsa om allt mitt tjaffs. Jag säger alltid vad jag tycker så gillar när andra vågar göra de till mig med. Framförallt så är de kul att höra vad ens tankar sätter igång för tankeprocesser hos andra. :) (syftar på alla mina inlägg nu inte bara de här.)

Peace. (vill på peace and love btw, ska vi samla ihop ett jäla gäng? ;P)

ps. jag svarar på era kommentarer här på bloggen ovanför er!!

The city of God BanGBanG!

Var och hälsade på ett dagis i Ropsten nyss, ca 15 minuter bort om man räknar från dörr till dörr. Ska få börja jobba där i slutet av april och minst 2 månader framåt! Känns skönt och få ett länge vikariat igen och få jobba på sommaren då man nästan bara är ute på dagis. De är ju feta lyxen! Hellre de än monotomt stå o sälja cigg o smågodis på sleven i värmen. Får hoppas det blir varmt snart också.. Det är i en gamal fin kåk. Kändes lite som att var hemma i någon tants lägenhet. Sådär tyst och fridfullt. Okej ungarna var ute just då, men själva stämningen i väggarna i huset eller hur man ska förklara. Dom har egen kock så det lucktade gott av hemlagat och fröken som viade mig runt var jätte mysig. Kände på en gång att det här är ett dagis där personalen verkligen trivs och älskar sitt jobb. Inte tjurpuppor som helst bara vill sitta i personalrummet, stinka kaffe och snacka skit. Har hoppat runt på så många ställen nu så jag har sett endel. Det här känns super.

Har två film tips. "Dark blue almost black" - spansk rulle. Underbar humor och härlig känsla. Ganska simpel och skön att slappa till. Känns bättre ju mer jag tänker på den på något sätt. Känslan sitter kvar sen igår. Längtar VERKLIGEN utomlands nu!
"Guds stad" - klassikern som dom flesta säkert har sett eller lovat sig själva att se men att det inte blivit av än. Trodde den skulle vara hämsk, drömma mardrömmar film, men den var häftig. As snygg bild, medryckande och cool. Dom panga så mycket att man till slut inte berördes. En hämsk scen ur filmen jag såg i skolan förut och nästan började gråta var inte alls så hämsk nu i sitt samanhang. Man blev lixom avtrubbad. Vet inte om det var negativt. Jag kanske inte kunde ta in filmen ordentligt igår när jag redan var trött efter första film titten. Men budskapet gick fram till mig och jag rekomenderar den helt klart.

Läser en bok som ALLA måste läsa någon gång i sitt liv. "Lyckad nedfrysning". Skriver om den nästa gång, måste bara leta några bra citat! Snart ska jag ladda upp bilder oxå från senaste tiden.
Tjing tjong!

ps. hahahahaha föresten måste skriva ner helgens skönaste brat uttryck, som personen med liiidingö stämma sa helt seriöst "fan vad cash du ser ut idag ******!" - pekade på personens kläder och såg nöjd ut. hahahaha kanske internt mellan mig o Maria, vår humor klaffar alltid, men har aldrig hört att nån snobbig typ sagt så, så jäla skönt! haha


När färg tven kom fick alla måla sig.

Idag kan jag inte bestämma mig för vad jag ska göra.
Jag skulle behöva shoppa, gå på Adenas (<3) danskurs, köpa en målarduk o komma igång med en tavla.
Men jag känner mig slö och på krypa ihop mys humör. Jag vill nog helst bara hyra en film och köpa wazabi nötter. Dom där gröna starka heter väl typ så? Jag borde lära mig o stava någong gång...
I fredags fyllde sista plutten i gänget 18. Det firade vi på Den skrattande ankan.. Jag bönade och bad att vi inte skulle gå till de där sunk haket och lovade på hedersord att jag vet andra ställen med billig öl utan inträde. Men folk vägrade lyssna och sen drog alla hem utom Elisa och jag inom typ 2 timmar. Men vi hade skojigt med ett roligt killgäng. Glajjan var konst intresserad så vi hade roliga diskussioner. Missade sista tunnelbanan och fick sällskap av Fiso och "joel wannabe" en bit. Jag var på garvhumör och när en 30 plussare frågade om en cigg ville jag att vi alla skulle ta varandras händer och sjunga "heal the wooorld" självklart var alla på och jag har inte garvat så mycket på länge. En annan är ju lättroad. Fick gå själv i 40 minuter hem, i typ lika kall kyla. Träffade en fransk snubbe på vägen som bott i sverige i 3 år. Vi pratade om hur kallt och tråkigt jag tycker de är här och han sa att så många svenskar bara är wannabes. Jag förstår vad han menar. Det känns mer som att vi försöker leva upp till något än att bara vara de vi är. Jag är fan hellre en ultra patriot fransk eller en förbannad rysse då! Haha fina fördomar. Okej jag är så trött på sverige just nu somsagt. Snart kommer jag austalien..
Igår träffade jag en gamla vän såkallade "snobben". Han var med sina fiiiina kompisar och jag satt o garva för mig själv hur mycke olika sorters kompisar jag har. Undrade lite vad jag gjorde där med dom. Snobben är ju skön, vi tycker inte lika om nått har helt olika värderingar, åsikter, framtidsplaner ja allt. Men på nått sätt så trivs vi så himla bra ihop o bara garvar. Humorn klaffar percis. De är kul att de kan vara sådär. Plötsligt samlades hela gamla gänget från the good old days (när vi gick i 9an). De är skojiga grabbar utan armani! Så jag trivdes bättre då. Dansade som en galning på ett fjortis ställe och drack en as äcklig alkoholfri drink. Några skulle klaga på mig att jag drack alkoholfritt och kallade mig för tråkig och "men kom igeeeeen nu!" Jag var den som dansade mest, pratade mest och var piggast då klockan började bli över 12 och alla hade sunkig blick, svettig panna, osexigt kroppspråk och helst bara ville hitta någon att pöka. Då drog jag hem när dansgolvet började likna ett swingers party.

Hur får man tillbaka livlusten på riktigt? Då man känner att de man gör verkligen spelar någon roll? Man känner sig hemma och att man har hela livet framför sig? Jag måste ju ha de som man kallar för 20årskris.. Alltså på riktigt! Men inget ont som inte för något gott med sig. Det är skönt att växa upp trots allt.

Call me! Jag vill ut och fika på kvällarna.
Se ya!


Detta är en sörja av en dag i mitt huvud.. typ!

Min hjärna är snurrig.
Jag tänker på allt. Analyserar mig själv och min omgivning hela tiden. Försöker "välja sida". Bestämma mig för vad jag tycker är rätt och vad som är fel.
Oroar mig för allt och inget. Kan inte acceptera att världen är orättvis. Vill att allt ska gå rättvist till. In i minsta detalj. Blablablä. Alltså egentligen vet jag inte vad jag snurrar in mig i. Får ingen klarhet i något. Men det känns ganska spännande, jag mår bättre nu. Senaste veckorna har det inte vart så mycket berg-och-dalbana, mitt humör har legat åt det välmående hållet hela tiden. Det är fascinerande hur livet tar svängar och man vet aldrig vad nästa stund har att erbjuda. De där med att uppskatta nuet. Äh jag vet inte. Det är så mycket "regler" för hur man ska gå tillväga för att hitta nirvana. Jag behöver nog bara softa ett tag.
Jag vill se på världen med positiva ögon. Men för den delen inte få ångest över att jag "lever fel" bara för att jag tänker på hur ful 90-tals urtvättad dunjacka tjejen på tunnelbanan har. Ibland är det löjligt hur hård jag är mot mig själv.
Jag vill vara modig. En tanke som flyger genom mitt huvud minst 5 gånger om dagen är följande: Vi lever på denna jord. Vi vet inte vad det är och om det finns en egentlig mening med allt. Alltså kan vi bara göra vår verklighet till något meningsfullt. Vi kan vara den vi vill vara (till viss del), vi kan komma dit vi vill. Eller iaf har just jag haft turen att födas utan något fysiskt handikapp, med en härlig familj, vänner, ett bra land och ett helt okej självförtroende. Jag vill alltså vara modig. Inte tänka "hemma dansar jag jätte bra och uttrycksfullt och vågar ta i innifrån, men i danssalen "pallar" jag lixom inte. Äh jag vet ändå att jag kan dansa, de som spelar roll". Hallå vilket tråkigt sätt att se på saken. Jag ljuger och ursäktar lixom för mig själv. Bara jag som förlorar på att inte känna att jag får ut det jag vill av mina lektioner (sen är det från lektion till lektion). Jag vill vara modig och våga. Men det är läskigt! Å andra sidan ska jag heller inte ha får höga krav på mig själv vad gäller "när jag är bra på och dansa och inte". Jag gör ofta mitt bästa och då kan jag inte göra mer.
Nu skriver jag flummigt och mina tankar förgrenar sig ut dit jag inte planerat att skriva om egentligen. Så någon röd tråd i mina texter kan ni inte hitta och inte i min hjärna heller skulle jag tro.
Jag vill känna att jag tillhör något oxå. Vara del av något som känns helt rätt. Har ju min passion för dans om någon missat.. Där i danssalarna känner jag mig fri och tillfredställd för det mesta. Men har inte lyckats hitta några dansvänner förutom min kusse på lördagarna. Är delvis blyg och lite skraj på nått sätt och dirket efter lektionerna vill eller måste jag åka hem eller någon annanstans och har aldrig riktigt tid att prata. Det där sista är nog mer bara en ursäkt. Det finns lixom gängen som är tajta redan, går på samma klasser och de. Det går inte att komma in i dom gängen lixom. Dans är en livsstil, och för mig får man väl kalla det för hobbie då för jag har inte lust att ägna all min tid åt de där även om de är underbart. Alltså känner jag mig ändå inte som en "av dem". Tråkigt och onödigt att tänka jag vet. Men jag vill iaf känna att jag tillhör något nu. Något tajt kompisgäng, något brinnande intresse, någon ny klass, något arbetarkompis gäng... något. Det är skönt att bo ensam har jag kommit fram till nu. Det är skönt att vara mycket själv och få saker gjorda och sen ha tid med vänner med. Men det är något jag letar efter. Känna att jag är delaktig i något viktigt. För alla dom stunderna då jag känner att jag är det så mår jag bäst. Som i lördags då jag Hanna och Lina tog en fika, satt o prata om en massa djupt, ytligt, intressant, skit och sånt då kändes det så. Nästan iaf. Jag vet inte riktigt vad jag söker. Därför omöjligt att skriva. Men ju mer jag funderar och klurar och ja.. bara lever så får jag väl mina svar tids nog.
Det känns som att hela samhället bara är uppbyggt av hur andra ser på saken. Man glömmer sig själv. Jag känner prestations ångest. Som tex bildis och bloggen ska ju vara något för min egen skull. Det är det haha jag lovar. Jag får ut mycke av att skriva och det är en tillfredställelse. Men jag är så medveten om att andra läser. "Nu ska dom få se hur jag har det" tänker jag och på något sätt så vill jag att det ska låta bra lixom. Samma sak med bildis ibland. "Nu ska ni få se mitt intressanta liv". Men är det fel att tänka så då? Jag är ju ingen ond människa förde. Och dedär med självgod och jantelag och såntdär "svenskt" (haha ja dedär med "svenskt"... den största svennen är den som hela tiden ska tycka att allt och alla är så "tyyypiskt svenskt". ja jag driver lite med mig själv.) Alltså nu får jag bara lägga ner. För min egen skull så jag har lite tid o leva oxå och inte bara tänka på HUR jag ska gå tillväga för att leva.
Just nu njuter jag av att jag mår helt ok. Livet trippar på allt och inget känns meningslöst och meningsfullt. Snurrig i bollen. När vårsolen skiner känns det härligt. Livet är konstigt och jag ser framemot mycket. Jag har kommit till många insikter och känner att jag mer och mer ser världen på ett sätt som jag faktiskt vill se den. Jag märker saker. Jag märker människor. Jag ser kvaliteer. Jag ser andra synsätt. Jag inser att jag inte är störst bäst och vackrast. (inte för att jag någonsin kännt så. säkert en härlig känsla!)
Shit livet är så komplicerat och så enkelt. Tänk hur lite man vet och hur lite man visste för bara ett år sen. Fjortistiden var ju såå soft. Man visste typ inget och hade kul. Inte för att jag någonsin skulle vilja ha den tillbaka nu men minnena är härliga.. och många pinsamma och jobbiga.

Dom där "smart-äsen" måste vara dom som tänker mycket och har förmågan och sortera sina tankar och komma fram till något. Jag fattar bara inte hur man gör. Jag vet inte vem jag är eller vill vara eller vad jag tycker och inte tycker. Aaaa shit asså basså. Men de är kul.

I morgon är de fredag (jiha!) och på mitt nuvarande dagis går en kille som ser ut och pratar PRECIS som han Bengt i Nils Karlsson Pyssling. Ungar är coola. När jag läser i läsvilan brukar en pilla i mitt hår och de är ju så skönt så jag börjar sluddra på orden och tillslut låter som en kåt gubbe. Hahaha. Vill dra till ett nyfunnet ställe i gamla stan i helgen som heter typ Reimer. Där fanns det ballt folk från 18 till typ 60 barre. Ganska litet, snygg inrett, drinkar som tar minst 10 minuter att göra vad man en ska ha (inget skämt) och människorna är estetiska och konstnärligt djupa PÅ RIKTIGT! Inte sådär som är mode o vara nu. Ja vem är jag o dömma egentligen. Men dom känns lixom mer helylle och äkta. Ingen fasad och "jag vet att alla kollar på mig". Vilka problem jag har som bryr mig så mycke haha, men trivdes där och de är min poäng. De är lite läskigt hur mycke folk super nuförtiden... Okej seriöst får ta de i nästa inlägg detta är ju bara en sörja av en dag i mitt huvud.. typ!


Rys av sminkös.

Köpte naturgodis för 35 kr och strövade in i sf´s salonger. Premiären var Flyga Drake. Både jag och Dan hade fått iden i nästan samma stund då vi på olika tåg hade suttit och läst metros ressensioner. Mathias var med och i kön sprang vi in i brorsans "flickväns" (hans bästa killkompis) lillebror med jänta. (som förövrigt var jätte lika huvudpersonen som liten och hans framtida hustru! Fast bara enligt mig tror jag.) Efter 30 minuters skrattretande trailers och platsbyte i salongen pga 3 högljudda fjortisar i sittsarna bakom kunde jag äntligen slappna av. Jag drogs in i den häftiga arab musiken, dom underbara bilderna, dom charmiga karaktärerna och det felfria manuset som drog allt precis lagom långt. Inget hollywood skit inte. Vi blev frälsta. Lämnade salongen med en lustfylld känsla och det behövdes kanppt något efter snack. Allt hade fallit på plats och vi hade inget behov att att utrycka hur genial den var heller. Tog en öl på det där pyttelilla haket på söder som jag så många gånger spanat in men aldrig varit på. Det blev en tidig kväll för att spara på krafterna till nästa fullspäckade dag.
Låg och åt upp resterna av gårkvällens godis och njöt av lite sovmorgon. Fick ändå stressa till mötesplatsen, har ju den sämsta tidsuppfattningen och vill gärna lura mig själv att det går snabbare att ta sig till ställen än vad det gör. Ute var det ljummet och lugnt. Cafeet string är tydligen väldigt poppis. Där var det kö till kön. Så vi tog medelhavs inspirerade Blå Lotus istället. Charlotta var med och berättade om sina upplevelser i Venedig och mina tankar flög iväg till varmare länder som vanligt. Jag åt morotssoppa och drack dagens fruktdrink. Mina smaklökar blev på gott humör. Solen värmde mig genom fönstret och tillslut blev vi alla röda om kinderna och skyndade ut efter luft. Dan och hans kompis skulle köpa muminspel som present till kvällens födelsedagsbarn och spela in mumin låten på mobilen, så vi sa hejdå och begav oss mot djurgårdsfärjan jag och min kusin. Åkte fel så fick vara ute på havet ett tag vilket bara var mysigt. På moderna museet skulle vi besöka Andy Warhol utställningen. Jag var sprallig och blev uppslupen (heter det så?) som vanligt. Tycker Edie Sedgwick är spännande efter att ha sett The facktory girl så fasnade för endel filmer med henne. Blev inspirerad och kände att jag själv pysslar med mycket av den här stilen just nu. Letade efter små detaljer och gillade verkligen dom skumma filmerna som folk bara verkar tycka är knäppa. Jag fascinerades av hans sätt att se på världen. Eller min upplevelse av hur jag tror han såg på världen. Hittade den perfekta filmen där en tjej blir sminkad, sminkösen berättar med lugn harmonisk stämma om hur man ska gå tillväga och i bakgruden spelas skön musik. Jag som har den skumma förmågan att rysa av precis sånt! Satt ett bra tag som i dvala tills det blev lite skrattretande att jag var så inne i just den filmen. Mathias hade fullt upp att prata i telefon men hade tydligen messat Valdi att utställningen var grym. Ja alla har vi våra egna sätt att uppleva saker. Mig fick han slita därifrån för att hinna med bussen. Jag tycker det är så rogivande med utställningar så ställer inte så många krav för att det ska vara bra. Men den här var verkligen bra. Köpte ett vykort och en tablettask med ett citat om att ju snällare man är desto mer tror folk att man ljuger av Ändy såklart. Vi skildes åt för att fixa oss för kvällen.
The Three M´s (Mathias Myrna Marcus) kom äntligen och hälsade på i mitt rum i snobbkvarteren. Vi drack rödvin ur koppar, tittade i mina böcker, lyssnade på the knife och åt tilltugg. Precis sådär kultiverat och mysigt som det ska vara nuförtiden. Vi var sååå inne! Hehe. När törsten kallade alltför hårt på den stackars Myggisch som inte gillar rödvin så begav vi oss ut. Tog några coola posebilder med vinflaskan i högsta hugg och hamnade på en bar nära mig. Valdi kom dit och vi pratade plugg och såntdär. Jag var het på en helkväll men plugghästarna MyggMac skulle hem tidigt. Mathias fick mess av sin brutta och ville plötsligt också hem, så där var jag-ensam,partyglad med blåa läppar och snart läspande prat. (haha okej så farligt var det inte, men det lät kul.) Jag ringde Hakisch som blivit utslängd för full från krogen. Tyckte de lät patetiskt och följde själv med ett gäng "småbarn" (bara för att dom först skulle vara kaxiga tills dom insåg att jag var ett år äldre. ha!) som hade vart på gayklubb till en krog på odenplan. Den stängde när vi kom dit för klockan var framställd till sommartid.. Skönt att jag slapp bli ännu fullare med de där knas gänget, nu fanns det en anledning att ge upp lixom. Åkte hem och snaskade upp resterna från kvällens tilltugg.

RSS 2.0