Börjå dra kniiiiv o ha se!

Jag var på en lokal pub i hålan som Gud glömde igår. Lokalen var som en liten skolmatsal för femte klassare. De "sjöngs" karaoke med långfingret i örat, de hånglades fritt mellan vingliga Vivvi och brunstiga Björn, en 50 plus stammis spydde under bordet och mellan stolarna var det bugg till gamla 90-tals dansbands dängor.

Sandra fyllde 21. Vi snöade in oss på andlighet, drack skumpa och gjorde as coola dansmoves.

Följande morgon hittar vi ett vapen i soffan i form av en sån där sylvass livsfarlig fickkniv! Inser att nattens gäst gjort ett dramatiskt lömskt försök att döda mig, fräckt nog när jag sover och sedan fått ångest, gömt kniven under soffkudden i hopp om att ingen ska få reda på hans hemska planer och sprungit hem med svansen mellan benen, gråtandes, hulkandes och med mamma på speakers under hela hemvägen.

Eller så var han bitter för att han inte fick stoppa korven i brödet och i all hast att ta sig till närmaste utomhustoalett eller buske för att läsa slitz och spela köttflöjt slank arbetsredskapet från mataffärs jobbet ur fickan.

Jag o Sandra tror dock starkt på det förstnämda..


Dagens känsla.

I'm feeling rough, I'm feeling raw, I'm in the prime of my life.
Let's make some music, make some money, find some models for wives.
I'll move to Paris, shoot some heroin, and fuck with the stars.
You man the island and the cocaine and the elegant cars.

This is our decision, to live fast and die young.
We've got the vision, now let's have some fun.
Yeah, it's overwhelming, but what else can we do.
Get jobs in offices, and wake up for the morning commute.

Forget about our mothers and our friends
We're fated to pretend
To pretend
We're fated to pretend
To pretend

I'll miss the playgrounds and the animals and digging up worms
I'll miss the comfort of my mother and the weight of the world
I'll miss my sister, miss my father, miss my dog and my home
Yeah, I'll miss the boredom and the freedom and the time spent alone.

There's really nothing, nothing we can do
Love must be forgotten, life can always start up anew.
The models will have children, we'll get a divorce
We'll find some more models, everything must run it's course.

We'll choke on our vomit and that will be the end
We were fated to pretend
To pretend
We're fated to pretend
To pretend



Tripp trapp trull.

Jonathan är träningsfreaket som älskar det goda livet. Åker skidor i Dubais inomhusbacke, tränar på gymmet på lunchrasten, går på rått ägg och havregrynsdieter och spenderar helgerna på en lyxjacht. 


Sofia är friluftstönten med fjällrävenkläder, som plockar bär och svamp i skogen, lagar buljong på gasolköket och fryser arslet av sig i ett tält och njuter av det.
 
Jag är den bohemiska konstnärssjälen som sitter i ett kollektiv bland människor som röker björklöv, målar på väggarna och spelar på hemmagjorda instrument, samtidigt som jag fotar smulorna på golvet och mina egna smutsiga strumpor i närbild.


- Så beskriver min syster oss syskon.. Mycket välgjort tycker jag! Haha :)

Män är bättre.

Jag är så trött på killar som säger "jamen nu är de ju jämtställt ju."

Är ni födda i farstun? Nu ska jag inte dra ett långt snack, men tex så ägs 1 procent av världens förmögenhet av kvinnor. Och en kille med ruffsigt otvättat hår, säckiga kläder o orakad ses som mysigt o charmigt, man ser många svin snygga eleganta tjejer med sånna pojkvänner. Hur många modell killar går runt med en brud som "inte bryr sig" särskillt mycke? Kanske jag har fel på just den punkten men tycker att jag fått den känslan ofta. Här är några klockrena bilder från en brud med en cool blogg som alla killar i hela världen borde läsa.

Fulheten.com





Peace.

Daily life.

Livet går så fort jag hänger inte med. Nu har jag vart hemma i sverige så länge så det känns som trisst vardag igen,nästan. Australiens solsken är plötsligt bara ett minne blått. Jaha vad händer nu lixom? 

De är ganska mysigt o vara tillbaka. Iaf om jag tänker att de är tillfälligt. Jag vill tänka positivt o bara ta vara på dagen men tanken av en hel lång mörk kall vinter gör mig direkt panikslagen. Varje vinter sen jag var typ 13 har jag deppat så hårt att jag lovade mig själv att lämna sverige så fort jag flög ur boet. Det gick inte som planerat o jag var kvar ytterligare ett år o hade då oxå den jobbigaste vintern ever. Så nej jag kan inte tänka vad jag helst vill plugga just nu jag måste nog tänka var jag helst vill bo för att överleva. Fatta vad de suger att sverige har typ 4 sekunder av värme om året? De är så synd då jag gillar svensk kultur,natur o sånt väldigt mycke men i cant stand the fuckin weater!! Det går inte även om jag gärna skulle vilja vara miss optemist.

När jag kom in till sthlm med bussen från skavsta flygplats för ca 2,3 veckor sen så de första jag la märke till var ljuset. De är ett speciellt starkt solljus i norden. Sen att alla pratade som om de var en 50-tals film eller nått allt kändes så overkligt. Korta svar i kassan "hej. 24.50. tack." Herregud vad är problemet? De var skrattretande som om alla är livrädda för att släppa in någon annan människa på 50 meters radio o kan inte ens ägna andra en blick i onödan. Nu har jag kommit in i sverige stilen igen så tänker inte så mycke på de. Men ursh ändå lixom. Sen la jag märke till att stockholm är så tomt. Det känns som en småstad. O den känslan har jag forf kvar även om jag nu vart hemma ett tag somsagt.

Min aussie polare Timmy har bott hos mig o Maria i en vecka o åkte till Dublin igår. Han reser runt i Europa. En blyg ganska tystlåten typ men de var skoj o han verkade trivas bra. Hanni hade en rolig fest förra helgen o denna hade jag min hejjagärhemmaigen fest med ca 10 pers, hela Nynäsligan dissa. Fanns ju en anledning att jag lämnade den hålan lixom. Man verkar ju sitta fast för fan. Var lite besviken först då jag varit borta i ett helt år. De är lixom inte så jobbigt att åka tåg en timme. Men fick igång de jäla bra sen efter ett tag med dom underbara som kom o de blev riktigt lyckat! Nu är Marias lägenhet ett vrak o hon ska köpa rengörings produkter på väg hem från jobbet. 

Idag gick jag runt med Niklas i stan. Gick på en liten utställning av några konstfack elever ,fika o tittade på julpynt. Julen ska bli underbar. Riktig stämning i år. Nu är de jobbsökning som heltidsjobb för mig. Nu är jag verkligen i ett sånt där mellanstadie o de känns bara så spännande vart livet kommer ta mig.. 


"Keep a good head and always carry a lightbulb."
-
Bob Dylan

(eller min version "Keep a good hair and always carry a lighter.")

I miss you.

Jag saknar aussie... som ett barn saknar sin mamma efter 2 minuter ensam inne på konsum. Herregud vad jag saknar de! De kom nu plötsligt.
Jag saknar att vakna på morgonen,höra fågelkvitter,stark sol som lyser in,gå upp o äta frukost ute men märka att de är för varmt så man vill sätta sig i skuggan.
Veta att man i princip kan gå ut på krogen själv för man kommer garanterat byta nr med minst en person som är intressant. Veta att man får nya kompisar överrallt o alltid nån som ställer upp utan att förvänta sig de minsta tillbaka. Vara omgiven av människor som uppskattar varandra o inte behöver skryta. Jag har inte riktigt varit på krogen än här i sverige så ska inte säga för mycke. Men ser inte fram emot de särskillt mycke.

Lalala

Lite musik jag hittat på mina äventyr:

Radiohead - 15 steps (hela albumet "in rainbows" <3)
Nick Cave and the bad seeds - Dig Lazurus dig!!
La roux - In for the kill
Cat empire (aussie)
Children collide (aussie)
Fever ray
Tiki Taane - Always on my mind (nz)
Empire of the sun - We are the people


Knarka sömntabletter,attack på bananman o beatles dudes.


Okey de är oficiellt.. Jag är hemma i svea riket :)

LANDAAAN: Anlande i London. Totalt pank da jag inte kunde vaxla mina nya zeelanska o aussie mynt. Min mental couss fick hamta sin slita van o vid forsta synen av varandra sa garvade vi typ ihjal oss. Chatta lite med en het aussie medans jag vantade pa henne. Han pratade om hur snygga alla svenskar ar men jag var dum nog o tog inte hans nr. Drog hem till Mys fina mys lagenhet dar hon bor med Lauren o Steph, hennes snubbes syrra. Begav oss till Camden - coola kvarteret med miljontals haftiga second hand shoppar o skummt folk. At nachos pa en takterass o de var sa underbart att aterforenas jag garvade sa jag grat! Korde Sune citat o liknande o babblade pa om vara galna liv den ena historien varre an den andra. Vi ar somsagt en livsfarlig kombination..

Den kvallen gick vi ut med nagra av hennes jobbar kompisar o jag fick traffa hennes sota snubbe med stort fluff. Dansade jarnet i en klubb men jag var sa trott efter resan o allt sa somnade nastan pa ett bord. Skulle ga hem innan vi blev uppraggade av italienska "satan and angel". (bada var super trevliga sa vi var bara storda som vanligt.) My saltade pa bordet framfor angel for att skydda sig mot onda demoner o vi skrek "i loooove u satan i loooooove uuuu". Tappade bort My ett tag o hittade henne senare med ett gang soldater som tydligen var i krig men hade permis. Ena haltade o dom hade skumma kostymer men va fan pa fest humor. Drog till deras hotel
o klunka vin till gryningen da vi fick en billig taxi hem for att jag latsas bolade i bilen... Herregooood! (grov finlandsvenska).

Nasta kvall hangde vi hos Chris, hennes dude o med hans skona indie polare. Satt bara i hans sang hela kvallen typ 6 pers men fan vilken skon fest de blev. Kvallen efter de var de Mcirdys place. Slutade med att Mcirdy sprang runt i blont los har,kock klader o lagade bacon at oss i en toaster,nagon hade druckit upp min sista kontakt lins som jag hade stoppat i ett glas o Jack krossa somnpiller som han rokte i en joint. Hahaha. Tror vi hade nan lugn kvall dar sen imellan? Jag hangde med Mackan om dagarna, han visade mig beautiful London vi hade tea med the queen, satt o pimpla vid an o kollade pa film. London ar ju sa coolt. Jatte fint vader oxa, ratt varmt. Tyvarr valdigt otrevligt i shoppar,pa bussen o liknande, folk bryr sig inte ett skit, markte en stor skillnad fran Aussie. Da ar sthlm nastan trevligare fast dar snackar ju folk knappt alls. Haha yeye i love my aus. Sen hade vi nan fest at Mys as well. Hennes polare tycker de ar lika kul varje gang man sager hennes namn. "Ye hey its Me". :P Vi kladde ut oss till sienare/hippie/hora typ? Hahahaha o gick ut o handlade vin. Jag My o Mackan gick o la oss tidigt medans dom andra went wild,men de tog vi igen nasta morgon da vi partade hela dagen vilket var javligt kul! Ibland far man...

En annan kvall drog jag o Helene ut i Camden. Hittade inget bra stalle, kom lojligt nog inte in pa Gay stallet som vi ville in pa for att vi var for straighta.... eee? Wheres the love man? Men vi hittade en banan man pa gatan i kostym som vi borjade dra i o hade javligt skoj. Nan dag senare var de party igen. Naha sager du de va? London never sleeps. Hemma hos My, hon kom tyvarr hem fran jobbet kl 3 pa natten o kunde inte joina. Men Helene kom over o vi hade dans o sang time. Hennes fina lilla pipa :) Sista kvallen var sorlig. Jag hade sa javla kul dar saknar de som fan redan!!!! Jag Helene Mackan o hennes rumskompis som ar bog men inte har fattat de sjalv an, drog upp pa en mysig kulle med en filt bira o utsickt over hela stan. Synd att jag var blind da jag tappat bada mina linser haha. Vi lyssnade pa Red hottan o snackade julafton o sprit. O vet ni vad! Mick Jagger (hur de nu stavas) bor i lagenheten ovanfor Helene!!!! O Tim Burton bor nagra hus bort... Sa javla coolt. Hon brukar lixom se dom
ibland o saga hej. Aaaaaaw jag maste nog flytta till London. De ar nara o bra till Sverige men samtidigt nagot annat o man maste prata engelska. Jag alskar att prata engelska! Jag forstar inte hur jag ska kunna leva utan de fy fan.


RSS 2.0