Den farliga skogens skog.

Idag var jag i skogen bakom konstfack. Jag såg ett rådjur ca 3 meter ifrån mig, två jätte stora duvor på en gren, nån liten fågel med as ballt kvitter som typ hoppade runt mig från gren till gren. En stor svart skalbagge, och massa myror. Jag kände peace och gick nästan in på nån annans tomt.

Festen.

Jag o Hanna hade fest i "Hippie home". Storbilds spotify på väggen med bra musikvideor tills "kelso" tog över och bara spelade typ tysk techno från 90talet. Vi hade dumle cupcakes som såg ut som bajskorvar, spelade kubb då jag hade ner kungen, röjjde o var glada åt alla nya ansikten som kom. Maria o jag läste poesi för varandra i köket. "Din utviddgade näsborre kittlar så skönt på min håriga barm". Jag o Camilla gick ner i brygga så att hon nästan fick ryggskott nästa dag, Natalie serverade shots med gurkbit och Jackan pratade om hur löjligt brudparet hade vinkat och om borat.
Sitta i kallt sommargräs och röka alldeles för ofta. Smyga iväg med en snygg kille och känna sig som en fnittrig "my name is Inga" sommarflicka från en gammal Ingemar Bergman film. Alla tackade så mycke o alla verkade ha så kul. Jag o snyggot drog med Patos brorsas cykel kl 4 på morgonen för att köpa cigg. Jag fick en affisch på brudparet ur en tiding av en alkis som snyggot brände upp vid den där fula älgdromedar statyn vid kransen.

Bakisdagen firades i svandamsparken där dom hade barnkalas och en snubbe med alldeles för små speedos. Vi klippte pizza och pratade om moln och varför stockholmare är bättre än alla andra. Fick använda min nya bikini och livet var lätt.



Dickheads.

Jag är lite irriterad på världen idag. På folk som manipulerar. På folk som ständigt fiskar efter komplimanger och bekräftelse. På folk som bossar så jävligt i deras förhållande o typ ska kolla snett på sin partner. Jag har vart mycke såhär och det är ju de osexigaste som finns. Fy fän.

Peace.

Toughts.

Tittade nyss på Up in the air och plötsligt känns världen så verklig. Lika äkta som Jason Reitmans förra film Juno. Tänk.. de är det här jag kommer att få hålla på med i höst. Fånga världen i små fina bild sekvenser, i oförglömliga repliker och unika uttryck. Fantasktiskt och så skrämmande.

Jag har planer för framtiden. För ett helt år framöver. Det känns som om mitt äventyrs liv i en backpack får ett uppehåll. Jag ska inte byta hem, land, jobb, plugg, folk att umgås med på ett bra tag. Det känns som om jag börjar landa. Samlar ihop alla bitar - alla erfarenheter, minnen, självinsikter och lugnar ner min rastlösa själ. En chans att sätta mig själv på prov. Jag får inte springa iväg när det blir jobbigt. Det är så spännande where im gonna end up. Efter att ha tittat in i så många andra människors liv, fashinerats och blivit inspirerad. Nu ska jag själv utbilda mig och komma igång med saker. Allt händer i precis rätt tid. Nu är jag redo, nu är det tid för allt det här. Det kan inte komma mer lägligt. Inte för tidigt och inte heller för sent.

Igår hade vi första lilla "festen" i Marias o Jackans nya place. Tog med oss Julian 41 år från England som vi hittade på gettots lokal pub där ungdomar försökte starta bråk o grillen låg runt hörnet. Han jobbar med att animera o göra special effekts i filmer. Har jobbat med Robin Hood filmen, puffat med Russel Crow och träffat Leonardo Dicaprio. En intressant galning som aldrig kunde sluta babbla. Jag o Maria spelade in filmer på toan o pratade om hur vi nu typ första gången sen vi blev bästa vänner 13 år gamla, ska gå skillda vägar o inte alls kunna ses särskillt mycket iaf det närmaste året. En riktigt härlig kväll.

Jag är så löjligt fashinerad av att det är sommar. Kanske för att jag inte var hemma förra året. Jag är som en kärring som går o drar in lukten av blommor och njuter av ljuset sent in på kvällen. Men det är coolt. När jag tänker på dagen i vintras då jag mötte Hanna på morgonen i köket, som inte skulle till skolan för att t-banan var inställd pga kyla. Hon rådde mig att klä på mig, ute var de nästan 20 minus. Jag tog inte av mig vanten för en cigg den dagen. O nu går man barfota och slänger sopor. Årstider är min grej trots allt.

Hippie Långstrumps modeblogg.

Om jag skulle ha en modeblogg så skulle den vara något åt det här hållet:


Morgon klädsel:
Mitt täcke. Väldigt bökigt för man har ner saker överallt och det är extra jobbigt när man fryser om axlarna och försöker att bara använda en hand till att göra frukost men det går aldrig.

Vardag:
Lika mycket Hannas garderob som min egen. Sneakers som är pinsamma att ta av i folks hall pga dess stank nu när de är sommar o man helst ska ha tårna i de fria. Mycket second hand som jag sytt om, kläder jag fått och mycket mönster. Alldeles för lite basplagg. Tvättar nästan aldrig.

Fest:
Svart svart brunt svart. Tänkte börja sattsa på Lady Gaga light inför sommaren. The hippie in me will come alive again.

Accesoarer: Rött eller svart nagelack aldrig att jag är rolig och provar nått annat. Sexiga brudar i öronen eller en fet mario pärlplatta runt halsen. Skulle aldrig sätta på mig silver o guld i något slag. Ringar o armband är obekvämt vilket är lite synd, men när jag inte ens kan låta bli att dra i mitt hår konstant så skulle jag nog få nått fel om jag hade smycken. Ska skaffa mig en klocka dock.

Så klär andra sig snyggt:
Ultra hippies. CocoRosie/MGMT inspirerat. Galet åt nått håll, gärna överdrivet vad gäller allt. Fast ändå en enkelhet i de. Allt eller inget kanske? Svårt de här.

RSS 2.0