Pryl.

 

 

Jag vill så gärna ha en jordglob i vårt fönster o en bokhylla.


Utomordentliga helger.

Förra helgen satt jag på operans "innerficka" (privata baren) med öl för 20 spänn. Kom in gratis med Myrnas jobbkompisar på Berns och in i klubben där man aldrig kommer in om man inte är känd eller ser ut som lady gaga typ! De var gay night o super kul, men skummt när killarna inte spanade på en.. :)

O den här helgen hängde jag först med gamla barndomsvännen Tutte (Patrik Halvarsson) hemma hos Maria o Jackan! Han var sig lik lika glad o smart. Maria undrade om hans mamma "fortfarande var polsk" och vi pratade massa gamla galna minnen. De är en konstig känsla att umgås såhär när vi är vuxna o mognare o ser varandra på ett annat sätt. Häftigt.

Igår var jag med Emma o Tim först hemma hos dom med en galen fylle granne full med ärr i ansiktet som packad kom o knacka på dörren kl halv tio o bad oss sänka vår nästan obefintliga musik, o efter 3 klagningar då han skulle ringa polisen o grejer så sa han att han skulle hämta sin pickadoll o då var de vi som ringde polisen som självklart var på vår sida, man får väl inte ens klaga så tidigt en lör. Men de var bara en hämd för honom för att dom hade klagat när han spelade öronbedövande kl 3 på natten på en ons när Emma skule upp 6 nästa morgon... Iaf drog vi till kasinot. Märklig miljö de där. Tim bara förlorade o vi drack öl. Mötte upp Pato Loco o de blev fashing där Miriam o Camilla gänget var med! Miriam åker till aussie om 2 dar den lyckosten... Härlig musik o efterfest hos Mackan med skumpa, tomater, vindruvor och alltid detta religions snack. Finns Gud?

Miss Kicki.

Glömde ju o berätta att jag var i en av Zitas små söta gameldagsa biosalonger med Lina,hennes Erik o Hanna för nån vecka sen. Lina hade ett presentkort för oss alla :) Vi åt enorma underbara börgare på fridays först o hade roliga diskussioner. Såg "Miss Kicki" som handlar om en alkoholiserad 40 plussare som bott utomlands utan sin son sen han var 4 år och kommit tillbaka hem nu och vill skapa en relation med sonen så dom åker till china på en semester men det är för att hon har ett internet ragg där oxå men de vet inte sonen om... Skådespelet var helt otroligt gripande och naturligt, den flöt stillsamt på men var ändå jätte händelserik och jag var uppslupad hela filmen igenom. Jätte fina miljöer och så äkta. Blev verkligen berörd, Pernilla August borde vinna pris för den där rollen hon var fantastisk. Så ska ni se bio se den helt klart! Jag o Hanna satt o pratade på tåget hem o då kom de fram hur mycke vi båda älskade filmen men att båda hade tänkt "oj var den verkligen så bra som jag känner?" efter vi sett den o inte sagt nått. :)

Tack Lina!


Im traveling the world in my mind.











Obs typ 40 inlägg till.


Lite hem.





Toalettdörss porr.





Mössan som blev en tekanna värmare.



We´re goin in for the kill.

Igår spelade jag Hanna o Micke in en b-rulle, ninja film i ren Kill Bill anda. Jag var flummig zigenare, Hanna smyg lömst in i hemmet all black och gömde sig klipsk som hon är bla på den svarta mattan i vardagsrummet. Försökte spela in fighten med men vi ser ut som ryggradslösa småkryp som sprattlar hysteriskt så ska öva mer. Sen gjorde vi ett "Outsiders" repotage om familjen Björnbär i norrland med frun Svettlana och maken Olof som efter en hemsk bilolycka nu tror att han är en älg. Endast äter persilja, måste rastas och galloperar runt i vardagsrummet. Det kom fram senare att det var för att dom råkade operara in en älg hjärna på honom under sjukhusvistelsen när en älg obduserades under samma tak. Olof springer alltså runt ute i vildmarken nu som en älg. Måste vara förvirrande..

If someones gonna make it.

Jag älskar människor. Jag bryr mig verkligen och fashineras av folks tankar, ideer och sätt att vara. Jag kan "oroa" mig bara för att en tjej på jobbet har en jobbig svärmor hemma hos henne som vill skaffa en chivaova och inte hon. Jag vill att alla ska vara glada, lyckliga och tillfreds. Jag har insett att det är en väldigt fin kvalite hos mig. Hur mycke jag än kan babbla om mitt egna och fälla ogenomtänkta lite bittska komentarer bara för kul (människor måste ju vara lite starka, är dom inte de så kan jag hjälpa med en fräckis hahah) så finns det inget som tillfredställer mig mer än att få se folks hem och bjudas in i deras tankar. Jag borde alltså jobba med människor. Kreativt. Skapa nått ihop. Tänk att blicken förändras med åren. Att man kan se på gamla kort att jag inte var lika vis och mogen då. Det är coolt. Tog precis en fika med Myggisch och diskussionen var just om att hitta sig själv. Fast de är väl en evighetsprosess. Annars skulle det vara bra tråkigt.

Jackan tycker Sverige är konstigt:

Jackan tycker Sverige är konstigt:


1 swedish mile = 10kms.
Fart in swedish means speed.
Panting plastic bottles.
Every household has at least one Ikea thing.
Fairly common to find non-fixed shower head.
Majority of the Swedish people get paid monthly.
Something about candles.
Swedish people say "Yeh" like they are gasping for air.

Snap shots.

När jag var påväg till min konstkurs i tisdags så passerade vi t-centralen och i slutet av perrongen när tåget gick ganska fort så hörde jag hur en hel folkmassa bara skrek. Några i tåget jag satt i reagerade men bara vände lite på huvudet o sen tillbaka. Dan efter läste jag i tidningen att en 40årig man blivit överkörd för att han tappat sin mobil telefon o osmart nog hoppade ner på spåret för att ta upp den... Läskigt. Tur att jag inte var mer vittne än sådär. (det var tåget på andra sidan inte de jag satt i)

I lördags så messade o ringde jag med min nyfunna vän Pato Loco hela kvällen. Eller det gjorde jag inte... för 3 dagar senare kom de fram att de inte vart han utan ett av mina gamla ragg. Och den killen hade jag träffat på Marie L dit vi gick o han hälsade lixom "heeeej där är du!" eftersom vi messat, men jag trodde ju inte vi hade gjort de så för mig var de bara att jag sprang in i honom efter nån månad typ... Fattar inte varför han inte började undra när jag sen oxå ringde efter krogen o frågade varför han inte vart på Marie L.. Haha! :P

En vild, bestämd Ronja Rövardotter unge på mitt dagis som är så charmig säger så roliga saker hela tiden. Häromdan så ville hon att en flicka skulle sluta gråta så då sa hon "hon gråter på min sladd så den går sönder" (leksakstelefonen) och idag tröstade hon en pojke som trillat från stolen med att säga "jag förstår att du saknar din mamma" och klappade på honom.

Min konstkurs var flummigt rolig. De var mest gamla harmoniska eller halvgalna svampar. Blandannat en gubbe som aldrig målat med teknik förr så vill lära sig de nu, en ung kille som är snickare o vill söka in till konstskola, en typ ung manga tjej och 35 åriga vänninor som "vill göra nått spännande kreativt ihop". De var bra uppgifter som att rita med vänster för att få igång den högra hjärnhalvan o liknande. Bra för mig som kan vara för låst i min perfektionism. Läraren berömmde alla mina teckningar.. :)

Hängde med Jackan o Pako igår, dom snackade mest musik o jag garvade.

Jag ska börja fota mer igen. När livet bara går på så fort så måste jag spara lite av allt jag ser till framtiden. Eller bara för att själv stanna upp för en sekund kanske.

Peace.

Så liten att hon nästan inte syns.

Marias syrra Therese o hennes Tedd har fått en baby. En pyttepytte liten sak på 2,5 kg. Som heter Jazmine o är det absolut sötaste jag någonsin sett. Fick hålla henne 3 dagar gamal känndes helt overkligt. Hon har alltså nyss legat i magen o nu plötsligt är hon född o ligger här o gäspar med benen vikta som en liten kyckling med sandkorns tår. Jag saknar henne som fan!

Helgen har vart underbar. Förfest med ett gäng hos Camilla i fredags o jag drog med mig kära snobben. Ut o klubba o sen galen efterfest som slutade med att bara jag o två killar var vakna o satt i hettsiga sex diskussioner och politik snack. Riktigt härliga typer de där gänget, man ska verkligen gå ut många blir så mycke roligare då! Igår kom Elisa Sara o överraskande nog Marika. Vi hamnade på Marie Laveau som var jätte trevligt. Massa socialt roligt folk. Hade haft en känsla av att de var mer söder snobbigt förr men blev motbevisad. Pratade massor med en härlig tysk tjej som var här på semester. Man är ju så uppspelt o extra social när man reser så hon var en liten pigg superglad frisk fläkt. Efter fest med kall pizza, trötta typer och en 40 plusare som bara log och var scenograf, som jag kanske vill bli. Nu är jag laddad för en till jobb vecka.

RSS 2.0