Mist Mountans Pick Nick.







The nights out.




Rhianne från England med världens sötaste smile och Leonie från
Tyskland med as härlig energi. Some au pair girls that i hang out with yeah!


"Brad Pitt" (fight club) eller "Shoulder" (heter Axel) Haha, "Nynäs-Jamie"

The sun is shining.

Idag har jag o the kidd målat o hängt upp konsten på tvättlinan. Lekt i hennes pool och duschat nemo. Haft disco. Jag har rast och smygäter deras godis. Ska bara stanna här några veckor tills jag fått ett cafe jobb eller nått liknande och bo på backpacker ställe tills jag hittar lägenhet att dela med folk. Jag känner att jag vill vara mer självständig komma och gå som jag vill och jobba med nått annat än barn med en lön så att jag har möjlighet att hitta på saker i detta land. Har grubblat så mycke och har haft ångest för att jag har för stor press på mig själv att plötsligt bara för att jag är här så ska allt lösa sig o vara perfekt från början... De är ju orimligt. Så jag softar till mig o tar en dag i taget. Letade lite jobb igår och får komma på arbetsintervju på fredag. Sen gick jag till "fake" stranden i city o låg o myste med en tidning. Hade träff med en svensk tjej oxå som jag käka lunch med. Hon ska tyvärr åka hem om en vecka dock. Grannen i "the old house" brevid spelar live reagge nere i källaren nästan varje dag under mina raster. (alltså när Jamime sover). Och väggarna här är ju obefintliga så låter som om han stod o sjöng i samma rum. Underbart! Folk här tycker att min engelska är bra och jag blir förvånad. Tränar hela tiden på aussie accenten haha. Caaaaaa (car) Paaaaa (Park). Den är grym. Dom har typ inga bra tv program, inga kända bra filmer, musiken är typ rock o acdc. Allt kommer utifrån. Usa. Så letar fortfarande efter det här landets själ. Måste komma ut på landet och liknande till dom riktiga bönderna.
En sak jag tycker är ball är djuren man ser överallt. Ödlorna som slingrar vid vägkanten när man går hem på kvällen, the crazy birds som attakerar en genom att sikta på huvet med näbben - dom häckar o är galna alla varnar mig för dom, feeeeta spindlar som sitter på träden när man kommer ut på morgonen, nån grå grej med stora ögon som jag inte vet vad de heter men såg smita under ett staket häromdan, pelikaner på lykstolpar. Har dock inte träffat delfinerna och känguruna ännu.
På lördag åker vi på en liten semester till Mooloolaba vid beachen. Jag tänker softa, bli brun, köpa strand klänningar och fota.
Nu ska jag hoppa hopprep tills ungen vaknar. Måste börja träna igen jag får snart ölmage haha!

Send me som lövalöva!

Idag har det vart grått och regnat hela dagen. Ja trot eller ej det kan tydligen göra det på östkusten i Austarlien trodde jag inte :P Så jag o Jamime, the kidd, låg o kollade på tv hela morgonen. Hade planerat surfers denna helg med men verkar ju bli dåligt väder tyvärr =/ Yeahyeah idag ska jag träffa en engelsk au pair som bor på samma gata som mig några hus bort! Ska in till stan, jag hoppas hon är en rolig typ :) Ska börja fota så fort det blir sol igen! Jag lovar!

Mitt nya nr: +61434621412 (de är lite rörigt för hem nummer här börjar med 07 (3) så ser precis ut som ett svensk mob nummer)


It smells good..

Nu är det vår här och höst hemma. Vänster trafik och varmare ju högre norrut man kommer. Vattnet snurrar åt motsatt håll i toastolen och månen går från att se ut som en skål till en hatt och inte lodrätt som i Svea riket. Tvärtom allting. Människorna är super vänliga och godhjärtade. Verkligen hjälpsamma pga av det och inte för att vara artiga. I affärerna kallar dom en love hela tiden och när jag frågade om bussen idag av en tjej så sprang hon bort till en buss o frågade chaffören och när inte han visste så till en annan o sen stod hon med mig i fem minuter och kollade upp allt så att jag skulle hitta rätt. Folk gör sådär hela tiden, överallt. Var och varannan går barfota på gatorna. Annars bor man i sinna flipflop som heter "thoungs" här haha! Ingen vet väl typ ens vad man menar med flipflop. Klädstilen är as snygg alla ser så fräscha och lugna ut på nått sätt o tillfreds typ. Inge stress spring. Överallt är det så färgglatt och snygg konst. Rosa hus, randiga bussar, våren står i blom och det luktar så gott överallt. Trodde först att alla hade så goda parfymer men inser att de är blommorna och inne på tågen, vet inte varför! Det är ljust och varmt och så mycket grönska. Inte mitt i city kanske men överallt runt.

Körde en party kväll i torsdags på The Vally (tror den heter så) som är stora krog gatan. Det var tydligen lite folk eftersom de var vardag, Men det var grymt! Var med en kille från nynäs (ja nynäs slipper man inte i första taget inte... haha!) som jag gick i samma årgång med i gymnasiet och har missat helt... sen pratade vi på ett comunity för att både var svenskar som är i Brisbane, vad är oddsen lixom? Att vi aldrig sett varandra i skolan vad vi kommer på o sen träffas sådär! De är lite coolt. Hängde med han och hans kompis Alex som jag kallade Brad Pitt för att han körde glansig röd skinnjacka med långt blont hår som i fight club. Jag drack Australiensk öl och försökte lära mig en klubb dans av Jamie-Nynäs (haha) som alla kör i Melbourne som är några street steg typ. Sen började flera haka på den på dansgolvet o vi blev kallade "the 3 dancers" eller nått sånt haha jag suger än så länge på den dansen! Dom berättade jätte mycket om Australien, viktig och rolig info. Kommer inte ihåg hälften. Vet nu att man kan surfa genom att bara ligga på brädan och följa med vågen, det gör tydligen många och de ska tydligen vara as kul oxå! Tar flera veckor att ens komma upp på brädan. De lät klockrent, sån bräda ska jag köra som uppvärming. Tror de var en speciell just för att bara ligga ner. Ja iaf så är folk jävligt sköna på dansgolven. De är lixom ingen uppvisning eller överdriven raggning utan folk körde på! Inte ofta jag sett de i Sverige. Men ska nog softa lite med mina uttalanden för har inte varit på en klubb ännu med "riktigt" dansgolv. Sen flummade vi hem och tog kort med en snubbe som körde en gatrengörsings bil och annat trevligt. Hehe :P

I lördags vaknade jag av mig själv klockan halv 7... De längsta jag sovit här är 10 och de var idag när jag hade krappola. Vi skulle till surfers paradise som ligger en timme med bil ner på kusten. Åkte till Jamies och hans kusiner, vänner, pappas stooooora hus med feeeeeet tomt och pooooool. Surfar pojkarna tyckte att vågorna var för dåliga idag så dom ville inte åka. De var lugnt för mig att hänga i deras softa hus med en kall öl i poolen och "touch" på gräsmattan som jag sög på så jag gav upp. Vi slappade hela dagen och åt Australienska toasts som är som vilken toast som helst, haha, och jag ansträngde mig för att höra vad dom sa med deras en miljon slang ord och snabba språk mellan varandra. Dom påminde typ om Wildboys snubbarna, hade mat krig med frukosten typ 5 minuter efter att jag hade kommit hehe. Nämen dom var softa. Pappan körde sex skämt med mig hela tiden och gillade att jag lyssna på Dire Straits. Drog på en fest på kvällen till en enorm villa med fet altan där det satt folk i 15 till 20 års åldern typ. De var mest yngre så konversationerna kunde inte bli super intressanta men folket här är så härligt. Jag var bättre på biljard än vad jag trott och var den enda som tyckte att de var så "kallt" ute... Haha hade väl tunnaste klänningen oxå. De blev inte så mycket drag som det ska bli här tydligen så gänget jag var med ville dra hem, en bra fest så står alla och dansar nakna på taket! Haha. Idag skulle dom storstäda och jag skulle hem. De ska ta en timma med buss men jag snurrade bort mig o åkte fel 2 ggr så de tog mig mer än 3.... inget skämt! Haha herre gud imorrn ska jag jobba. Funderar på o byta.. Berättar mer om de sen. På ons ska jag träffa en svensk tjej för en fika! See you mate!  <3

RSS 2.0