My new friend Mario. (You´re still my best friend Charlie...)


Imorgon är det festival dags. Jag har packat för mycket och det är lika bra. Det sköna med att bo i lägenhet under peacan är att inga prylar blir snodda från tältet, man kan ta med sig sina favorit kläder med andra ord. Även om de är super mysigt och kul att sova i tält med allt snack och festande utanför så kan det vara skönt med en bra nattsömn så man får energi tills nästa dag. Vi kan käka god mat som hålls kall i kylen, kan duscha och kanske kan ha roliga efterfester ;P Detta utesluter dock inte att jag ska göra allt som står i min makt för att få vara inne på den ljuvliga campingen! Gjorde ett super mario halsband, pärlplatta, idag. (Tittade på en bild och satt o räknade pärlorna så jag är inte så duktig att jag fick till det såhär med eget huvud :P) Lilla mario kommer givetvis dingla runt min hals till Jazon Mraz, Johnossi, Kultiration mm. Mmm :) Se ya!

Peace.

(för er som gluttar min bildis oxå, numera heter jag FingerCharlie. (jag vet de låter perverst haha men de är kul. Syftar dock på ungens finger i The shining.) så kommer det bli en heldel samma bilder. Men de är ju kul.)

(ingenting)

Klockan är 03:39 och det är ljust ute nu. Tunna gråa dammtussmoln blåser snabbt över taken och där bakom ser himmlen ut som i vanilla sky, rosa och lugn. Jag är nog snart ryggradslös och har träsmak i baken trots att jag sitter på en säng. Jag saknar min älskling så otroligt mycket. Jag måste erkänna att det var väldigt länge sen det kändes såhär bra. Spenderade helgen uppe i norrlands skogar. Ute i en stuga vid en tjärn. Har inte kännt mig så avslappnad på länge. Jag satt ute på altanen i solen, diskade snygga 60-tals koppar och tänkte på ingenting. Jag låg i fören på roddbåten med handen i vattnet, såg min spegelbild och tänkte på ingenting. Jag fiskade i timmar,alla drog upp gädda efter gädda, jag drog torra skämt och tänkte på ingenting. Jag gick i en Ronja Rövardotter skog, hittade en snygg död geting och tänkte på ingenting. Jag låg i en bäddsoffa tittade in i elden i kakelugnen, hörde regnet smattra mot rutorna och tänkte på ingenting. Precis vad jag behövde. Hade velat stanna minst 2 veckor till. Men är hemma för att fixa och trixa inför the festivali. Trots att jag saknar babys varma famn och att inte göra någonting så är jag taggitaggad för pissljummen öl och kokko folk. Känner ett pirr i magen när jag tänker på allt flummigt glatt folk som just då är galet sociala, otroligt toleranta och accepterar och älskar allt och alla uppe i sina egna lyckorus med musiken i bakgrunden. Man kan leva ut och bara vara. Snacka om sjuka saker, sätta en ölkartong på huvudet och typ seriöst tycka att det var en cool unik ide. Synd att 70-talet är över. Då var det demostrationer och festivaler i varenda park varende helg varenda sommar. Eller nått. Då behövde det inte annordas en stor fest för fred och kärlek för att folk ska gå ihop i grupp och kramas. (hrfm..jaa...haha) Imorrn ska jag köpa lite roliga prylar och förhoppningsvis göra ett lite annorlunda halsband så att säga (visar de här om de blir gjort) för att ha på the festivali. Det känns så skönt att jag VILL gå själv på stan imorrn. Kommer säkert vilja ha sällskap till lunchen men vill faktiskt bara vara med mig själv i min egen lilla shoppingvärld först. Kom inte och stör :)
Nu måste jag sova.
Tänkte bara erkänna en sak. Det finns inget roligare än folk som har filmer på sig själv och sina kompisar på sin blogg. Jag fasnar, läser allt och fantiserar om hur personen pratar, rör sig och är på riktigt. Får man då se en rulle så tycker jag det är mer spännande än alla big brother såper någonsin gjorda! Så mer film to the people! Jag vill låtsas att jag känner er! ;P


Uno pelagonia pore favor.

Alltid kreativ på bakfyllan. Vet inte varför. Jag har möblerat om så att sängen är vid fönstret och det är det bästa jag gjort på länge. Har lyssnat på stadbruset, tittat på molnen och hela mitt rum luktar av syrener. Fick en pelagon av ett kidd på dagis på föräldrafikat. Älskar pelagoner och tänkte radda upp i hela fönstret men det blev aldrig av. Nu vill jag ha namn förslag på min nyfödde. Tittade på "dagbok från en motorcykel", om Che Guevaras resa i sydamerica. Så underbar,fin,härlig,snygg. Jag blev helt uppfylld och lyssnade på musiken till eftertexten i säkert en timma. Vill så gärna ut i världen nu. Att Gael Garciá Bernal är ett underverk i sig var pricken över i:et. Nu ska jag dricka saft. Chao.











Jag svepte en flaska rött. Alla spelade bara tvspel och hade för ont i tån för att gå ut. Så jag gick hem. Rullade. Ganska sådär onödigt lixom.


my house. in the middle of my street.


Suddigt rum.
Äntligen har jag städat bort massa prylar. (under sängen) Jag gillar få och stora saker. 60-tals stil. Stora lampor med fransar,stora tavlor och affischer,stort runt bord. Jag snackar big här. Men dessvärra är detta rum pettit så lägg märke till den lilla uppblåsbara kudde med guldfiskar på, lilla svartvita tv, lilla buddah gubbe på tven,kamele,moske väckarklockan i fönstret och Andy Warhol tablett asken... "the nicer I am, the more people think I´m lying."





Fred och kärlek.

Sitter och går igenom ALLA artister som kommer befinna sig på peace and love om 11 dagar... ja du läste rätt hihi! (syftade på den korta tiden kvar.. ;P) Blev glad som Dan på uppåtjack (hahaha ursäkta!) när mina biljetter fixade sig idag och är påväg hem i brevlådan nu. Tyävrr måste jag planka in på campingen, men gör jag de på natten så lär ingen bry sig :P Så efter festerna får bli där. Iaf så har jag kommit fram till att de är runt 30 artister som jag mer eller mindre måste se! Och jag har kommit typ en tredje del på den där listan... Ge mig gärna tips så slipper jag sitta o lyssna så mycke haha. Jag känner att jag vill vara förberedd i år och inte missa något klock. Sen kommer man självklart byta musik erfarenheter med alla tusen människor där och få ihop en helt ny spellista, men bra att börja lite redan nu :P Några favvos som verkligen inte får missas:

Billie the vision and the dancers - ett gäng färgglad typer som sjunger om trans paplo och jag blir bara lycklig! (låt: Nightmares)
Crystal casties - hittade dom idag och märkte bara att de var jäla skön electro precis min stil just nu!
Hoffmaestro and chraa - DRAG! Typ reggae,ska,rock,skrik,hetts,sväng (låt: desperado)
Hästpojken - låter som håkan fast som en liten mes men jag har fallit för hans fjoll låtar!
Jason Mraz - vår allas våta dröm ;P (jajaja okej im yours IS STILL GOOD HALLÅE!)
Johnossi - typ punk rock eller nått, helt jävla fucking great jag är frälst! Dom jag ser mest framemot just nu.
Kultiration - Ja låda!
Miss Li - låter franskt som lina sa. häftig röst i en miljon olika tonlägen. (låt: typ "im miss li" har jag fasnat för än så länge)
Teddybears sthlm - bara för att de är så många minnen.

De finns as många fler men ska uppdatera mig innan jag uttalar mig. Nu ska jag handla glödlampor, gå till tvättstugan... kanske om jag orkar.
Tjing tjong långkalsong.

Så enkelt och så svårt.

Kultiration En timme kvar att leva
Är jag beredd?
Några minuter från min dödsbädd
Så Mediterar jag på
Hur jag spenderat mitt liv och så
Ser hur det sakta försvinner
Så vad är det jag finner
Bland lycka och bland misär,
Ångesten är det som sliter mig isär

När det knackar på min dörr
Vad jag än gjort så väntar det på mig
Det knackar på din dörr

En gång var jag hungrig och gick på krigsstigen
Nu är jag rädd och övergiven
Allt som var nära är så långt bort
Mitt långa liv hur blev det så kort
Ingen mening att beklaga
Jag är nu bytet och samvetet jagar
Allt som betydde något var kärleken
Är det för sent nu, förlåt mig min sanna vän?

Ref: Jag har en timme kvar att leva

Fader du som över oss vakar
Varför är det kaos vi förorsakar
Det är vid din sida vi borde vandra
Så lär oss att ta hand om varandra
Och leva det liv vi verkligen vill
Allt vi behöver finns ju här intill
Det är så vi kan återuppstå
Det är den enda vägen vi borde gå

Den som tror sig veta allt vet ingenting.

Kunskap. Ja jag blir lycklig. Varje gång jag läser, ser eller hör något intressant så undrar jag varför jag inte suger åt mig mer kunskap oftare. Tittar på mer bra programm, går på föreläsningar, läser mer, lyssnar på mer musik. Ja jag sitter här nu, ganska uttråkad som sagt och fast som ett segt tuggummi under dojjan. Förvirrad och desperat efter en framtid. Men jag kan inte annat än att göra det bästa av nuet. Jag försöker att tänka att allt som händer har en mening. Fast samtidigt tycker jag inte om den tanken för det låter som att man kan strunta och ignorera allt då och bara köra på, vilket inte utvecklar eller driver en särskillt mycket. Menmen det var inte det jag skulle skriva om. Jag skulle skriva om all underbar kunskap som finns där ute. Så mycket som jag inte vet något om. Mina ögon glittrar varje gång jag tittar på ett programm på svt <3 Idag såg jag ett tal av Fredrik Hären, valt till årets talare 06-07. Sumering av programmet: "Fredrik Härén, författare och entreprenör, talar om kreativitet och kunskap. Vad är det som händer i världen och varför är det så viktigt att förstå? Fredrik Härén, som nyligen flyttat från Kina till Singapore, blev årets talare 2006/2007. Med en blandning av oro och optimism betraktar han Sverige som ett allmänbildat land med brist på helhetsbildning." Det var häftigt intressant sorligt och skrämmande. Precis i min smak. Kolla på svts web tv. Fick mig att vilja söka in till en utbildning i typ världs politik redan till hösten! Fast jag vet att den tiden inte är inne för mig än. Jag måste få stimulans av mitt enorma behov av nya kontakter, ny miljö och natur först. Alltså resa. Jag är helt inne på buddishmens budskap har varit det ända sen barnsben då mamma "hjärntvättade" en och jag har bara blivit mer insatt och involverad sen dess. Där har man förstått hur extremt viktig kontakten med naturen är för oss varelser. Jag känner varje dag här i betongdjungeln hur jag längtar ut i en sommar doftande granskog. Eller en mystisk regnskog full av läten... hihi. Känner nu att jag inte ska hettsa dom där tre dagarna mellan att mitt dagis jobb är slut och peace and love festivalen kör igång, med att hetts söka jobb. Nej jag ska faktiskt unna mig semester uppe i vrångkärn, en av stoffes sommar ställen, där det inte bor en kotte på mils avstånd och är upp mot 30 grader i vattnet.. kanske mer nu. (!) Jag vill lära mig att njuta av nuet för det är ju trots allt livet. Annars planerar man sig bara in i döden. Jag ska släppa hösten nu. Den kommer och den kommer vara grym vad jag än bestämmer mig för att göra, nu är det sommar jag har två veckor kvar med mina underbara kidds och jag har en massa tid att titta på svts web tv programm...



Jag tog mig friheten att snatta denna bild från min syrra och redigera den lite i ps. Tycker den var underbar som den var men ville prova med den här färgskalan för jag tycker den påminner i känsla om Sally Manns foton som brukar gå i just bruna, sepia toner. (min favvo som ni säkert redan förstått.) Min underbara syster som inspirerar så mycket! <3

Myrsloken nr one.


Big city bright lights cool people.



Myrsloken fick en aloe vera krukväxt med alhgrens bilar i att hänga runt halsen..



Mymymymymymymymymymy-myggan!



Telefonkiosk-ombyte inför flak.



Två som umgåtts för länge. (hahahahaha)

Det kommer mera..


Be careful what you wish fore..

Idag är jag tom.
Om två veckor är mitt dagis vick slut. Jag har inget nytt jobb än. I helgen var det myrsloken nr one´s student vilket var soligt, glatt och nostalgiskt. Men sen fick jag en jobbig stressig klump i magen. Att jaha, nu går nästa kull nykläckta ungdomar ut i världen och här sitter jag snart arbetslös utan några riktigt hållbara planer för livet. Jag är så trött på denna trisstes och att känna mig dålig. Det känns som att alla andra klarar av att få ihop ett roligt liv med många vänner, roliga jobb plugg och erfarenheter utom jag. Och inte fan vill jag vara martyrisk och negativ heller. Jag försöker intala mig själv hela tiden att vara stark och cool. För bara en månad sen började allt falla på plats. Jag kan inte berätta det här men sen föll allt igen och nu sitter jag här och har förlorat saker som betyder mycket. Shit jag fick den där känslan jag letat efter. Försmaken av det där livet jag vill leva. Fan vad hände. Jag har bra självförtroende. Jag tycker jag har mycket att komma med så att säga. Men varför är allt så svårt? Varför känner jag mig så ensam överallt? Ja jag vet, jag styr själv mitt liv och är orsaken till mitt eget lidande. Men kan man inte få lite hjälp på traven ibland? Måste man klara allt själv?
Det här året har varit bra för mig. Det hade inte varit bra att dra utomlands direkt där på hösten. Jag har kommit fram till så mycket. Men nu orkar jag inget sånt mer ett tag. Nu vill jag bara slappna av och go with the flow. Softa! Jag känner att jag är redo. Jag känner att jag vet hur jag ska hantera saker nu. Vad som är viktigt och hur jag ska se på mig själv och världen för att få ut så mycket som möjligt av mitt lilla liv. Vi lär oss något nytt varje dag och min utvecklig fortsätter i all oändlighet (får man hoppas) men nu vill jag bara ryckas med och få förändring! Jag är inte alls sugen på att rita just nu. Knappt på att dansa förutom på fest. Jag tänker inte tvinga mig själv till nått, jag gör vad jag känner för. Nu är det sommar och underbart väder. Jag vill kunna njuta. Ge mig ett jobb och ge mig tillbaka det där jag förlorade nyss..

Big city life.

Sthlm Street Art.
Grymt mycke där ute som jag aldrig lagt märke till.. Läste att man kan få en guidad street art tur i sthlm med typ stockholm city museeum. Tänkte kolla upp om det finns någon karta över var man hittar alla små detaljer och stora mästerverk och köra en egen runda. Nägon som känner till nått konstverk och var de finns? Kommer inte på så många själv just nu.

http://www.youtube.com/watch?v=JjVXt9PKqpc - kolla in även om jag inte vet hur man länkar!

Wall-painted animation by BLU.
Grr de här var ballt. Fatta vilket arbete. Tänk om jag hade varit så kreativ med konst filmen..! haha.

http://www.vimeo.com/993998 - KOLLA!

image59

Han den där Ingemar Mountain Man!

Har velat ha den här t-shirten sen jag såg den på underbara snubben från Filmkrönikan. Men har bara sett en Ingemar Bergman film som visseligen är väldigt bra, Fanny och Alexander. Men det blir lixom lite töntigt att leka stort fan då med t-shirt o grejer. Så ska därför starta ett film race när andan faller på så att jag kan få den där grymma tröjan nångång!!

http://www.tshirtshopen.se/webshop/shop.asp?manu=WE+ARE+THE+GRAIN&search=%25 -
min dator vägrar spara bilder så här är t-shirtarna.

RSS 2.0