Jag har valt att för en tid få leva så.

Det är väldigt förvirrande att resa. För mig iaf. När jag läser gamla blogg inlägg o tittar på min konst, foton, skisser så känner jag mig som en alkoholiserad slacker här borta. Jag dansade lixom nästan 4 ggr i veckan i Svea o blev de fest typ två helger i rad så fick jag as dåligt samvete o kände mig sunkig. Shit vad jag gick in för dansen. De var underbart. (o en jäääävla massa prestations ångest.)
Men samtidigt så ville jag de här på något sätt. Jag ville att de skulle kännas kravlöst o bara köra på för ett tag. När jag ritar o fotar som bäst så är jag ofta deppig och mycket uttråkad. O här är jag bara glad o ligger gärna inne i sängen en hel ledig dag med Maria o har tävlingar vem som kan göra fulast miner istället för att typ åka till stranden. För det händer så mycket att jag bara måste ligga o vara äcklig ibland.  Nu är de miljö upplevelser, männsikor, konversation och ett nytt språk som tar upp min tid o tankar. Jag har inte ens gått till museet i Brissi som är gratis! O idag skippade jag jobbet för att vi gick hem från en fest kl 7 imorse under soluppgång högst upp i West end med världens finaste utsikt. O nu hyttar väl mamma med pekfigret åt mig men hallå jag har valt att få leva såhär ett tag som Lars Winnerbäck sjunger. Alltså jag ska söka massa jobb på min nästa lediga dag o jag o Maria börjar kolla upp nästa resmål nu o ska smida planer så jag lovar jag är på g. Men jag har 4 bilringar på magen när jag sitter och jag o Maria använder samma tandborste. De är lixom så jävla skönt på nått sätt. Exakt idag just nu. Jiha.



De är en 40+tals hatt vi fått av Nick.

Do u reckon?

Sitter i nya lyan i Woolloongabba nagra minuter fran Sout Bank och city! Nu behover vi inte catcha bussar som gar en gang i timmen och kan faktiskt bara hanga hos kompisar pa kvallen dagen innan en jobbdag. Vi har blommiga 50-tals gardiner, jatte fint tragolv, en stor sang och en mysig veranda. De ar en skon halv galen aussie snubbe i typ 40 arsaldern som hyr ut rum. De bor en kille fran chile, en fran indien, ett par fran ungern och en kille fran frankrike har oxa. Vi bor granne med nagra av vara Brasse polare nu oxa o va over dar pa en liten bbq i fredags! Sen drog vi vidare till Fridays som har ar inte bara ar restaurang utan ett stort ute stalle med utsikt over floden.

Vadret ar sjukt varmt aven nar de ar molnigt. Korde ner med Josh till gold cost och bada i hoga vagor haromdan. Jag Maria Emma o Dahlia ar ett tajt svenne gang nu o de ar super kul :) Ikvall ska Dahlia bjuda mig pa mat pa Backpacker baren Down under (hahaha gamla goda 90talet ey ;P ...ja Sofia kommer garva for jag va ju bara 10 ar da typ). Hon ska gora de for att hon blev sa packad nar vi var i The valley o drog hem utan mig nar jag skulle sova dar. Jag blev inte sur men hon fick daligt samvete sotnos haha! Jag hade trevligt anda, ringde Nicke Picke o akte till ett gamalt coolt ruckel (ni maste hora hur djupt innerligt jag alskar deras gamla beach houses!!!!!) med ett rott gamaldags kylskap ute pa garden och ett gang hippie brudar som dansade till the knife. Tjejen som bodde dars (kan man skriva sa? man pratar ju sa eller hur!) garderob var enorm och fullproppad med second hand kreaktioner i alla farger monster o former jag blev helt lyrisk o gravde runt som en galning. Slet lite i en underbar gron blommig topp med bar rygg och tjejen sager "you can have that one"....!!!! De kom fram sen att hon ar en stor designer i Brisbane som dress up bands o grejer! O hon har sytt toppen sjalv och jag alskar den som mitt eget barn! Sa tack Dahlia att du gettade utan mig haha.

De ar kul de har med hur man borjar kora svengelska. Tex sa Maria "jag puttar den har" nar hon menade "jag lagger den har" och sanna dar roliga saker. Jag kollade pa en film vi spelade in fran en fest och jag har nog borjat fa in lite aussie accent tillomed! Hihi! De var en fodelsedags fest for 3 killar i gamla huset vi bodde i forut i Rochedale. As mycke folk o en valdans massa skona harliga typer som vi hade jatte kul med. Som inte alls var dryga och kaxiga som vara gamla roommates ofta var. Jag bodde lixom dar i 2 manader o kande mig aldrig sarskillt valkommen eller omtyckt eller indragen i ganget av dom. O skyllde allt pa mig sjalv att jag var blyg o inte vagade ta for mig men nu ser jag ju hur de igentligen var. Iaf sa slutade den festen javlans jobbigt o vi kan aldrig satta var fot dar igen och dom som vi kande att vi ville behalla som vanner kan vi typ glomma. Dom var javligt elaka o jag orkar inte skriva om de eller beratta for alla. Synd att vi glomde o byta nr med dom krakarna som var underbara och inte hanger med dom dar sarskillt mycke anda... Sa jag har vart lite depp ett par dar nu men kan inte paverkas for mycke av de dar de forstor bara min fina tid har. Jag far konsentrera mig pa dom manniskorna som jag verkligen vill ha i mitt liv och pa att vi bor i de har mysiga huset nu.

Jag har en ledig dag idag kl ar redan 12 o Maria ar o jobbar pa ett kebab hak haha! Vi har ingen mat idag o har inte ens rad att kopa nudlar... Inget skamt! Hahahaha. Sa jag far vara hungrig till middagen ikvall. (far lonen ikvall). Sa ska ut o promenera lite nu de ar ju gratis. Ska ta mig en titt i museet pa Soutan som tydligen ska vara gratis. De ar sa haftigt nar jag borjat inse att jag ar i Australien pa andra sidan jorden. Tror inte jag fattar de an. Har blir jobbiga saker hanterbara och inget tynger mig sarskillt mycke trots allt. Allt ornar sig pa natt satt och jag tar vara pa mina dagar.
Ps. Jag ar typ sold pa en kille som jag aldrig kommer kunna fa tag pa. Har inge nummer, helt namn eller natt...

Aussie uttryck:

I reckon ey! - jag tycker/tror/antar.... as svart o forklara! De ar lixom mer bestammt typ "ja sa ar de". Fast man kan saga de som en fraga oxa "do u reckon?"
First we gonna get pissed and then we´re fucked. - (meningen var ungefar sa, de var nagra brudar som hade sagt de till Michael haha) Forst ska vi bli fulla o sen sa vet vi inte. (vad dom skulle gora den kvallen)

<3




2tusen9.

Nytt ar... Jag lovar jag ska leva ut i fingertopparna. Carpe diem.

Vi satt pa utskiksplatsen uppe pa sout bank med utsikt over hela den lysande natt staden. Kullen var full av folk o nere vid floden sag man raketerna spraka. De var hett as hell o maria o jag var snyggare an nagonsin. De var mysigt. Men sen blev de bara shit rent ut sagt. Vi gick i hogklackat i 1,5 timmar till the vally o staden kryllade av folk. Vi blev tjuriga hade ont i fotterna o sen val i the vally blev vi bara fulla o allt skulle fucka. Men ack sa kan de va ibland. Jag sov hos Anthony for jag hade ingen annanstans att sova helt enkelt, som ar en snubbe som ar grym pa o spela spansk musik pa gitarr o sitter langs gatorna o drar in pengar. Han dricker inte,roker inte o ar javligt glad. Vi drog runt hela nasta morgon langs fake stranden o snackade intressanta saker. Han pratar sa korekt o anvander en miljon svara ord sa de var bra for min engelska haha. Jag gick barfota for att jag bara hade hogklackat o asfalten brande sa sjukt mycke sa jag fick springa fran skugga till skugga. De var en trevlig morgon pa de nya aret.
Nere i Bayron bay var de paradis. En enorm lang vit strand varmt vatten o sma vagor. (jag gillar feta dock o de gor ju surfarna med) Massa gronska o varldens lilla hippie by full med sma affarer o cafeer. Vi hade inget hostel att bo pa haha for de var inte ens nagon ide att kolla upp nar vi bestamde en vecka innan jul att aka. Men Marias jobbar kompis fran sverige o hennes 3 polare var dar, dom reser runt o backpackar. Sa vi fick stoppa prylarna under deras sangar. Var svenska julafton den 24 sa at vi en liten skabbig maltid pa deras hostel o drack ol for 5 KRONOR....!! Vi gick vidare till Lalaland dar vi rockade loss pa dans golvet. Traffade Andrew fran Canada som pluggar nan film grej i Sidney o nar vi val borjat babbla film,foto o sant sa gick de aldrig o fa stopp pa oss. Vi drog vidare ner pa stranden hela ganget med lite vin och tittade pa stjarnorna. Jag o Andrew "skrev" ett filmmanus som vi ska filma in med en gamal 70-tals kamera nar jag kommer ner till Sidney nangang senare i ar. Hihi. Nasta dag var de julafton har. Jag o Maria gick i vattenbrynet langs stranden i stralande solsken mot ett litet utkiks berg dar vi tittade ut over hela Bayron o stranden. Nagra snubbar surfade nedansfor med tomteluvor hehe. Vi hittade ett litet ensamt krypin mellan nagra berg, vi var sega o ville vara ifred. Glassade dar hela dan utan solskyddsfaktor som vi glomt o sag ut som Rudolf med roda mulen den kvallen saklart. Stupid Swedish girls. Gick till en mysig restaurang och at varldens godaste vegi burger med sallad pa eftermiddagen. Shit den maten var helt underbar drommer om den dar burgaren fortf! Grrr!!! Gjorde oss i ordning pa tjejernas hostel och hela Bayrons backpackers drog ner pa stranden da inga pubar var oppna. Ett litet afro band spela trummor o de var varldens softaste stamning. Nu kommer de basta.... hihihi.... nasta dag drog vi ut med en bat till Julianna rocks (ar jag nastan saker pa att dom heter) och snorklade!!! Jag sag en 2 meter lang stingrocka simma typ 1 meter under mig, jag sag en havsskoldpadda, as feta fiskstimm med miljoner fargglada fiskar, koraller som "andades" aaaaaah de var underbart! Tyvarr blev jag sjosjuk av dom stora vagorna o blev tvungen o ligga gron i ansiktet o titta pa horisonten den sista kvarten. Menmen. Nasta gang blire aksjuke piller hahaha! Maria var helt till sig o inte radd alls fast vi var mitt ute i havet o langt ner till botten. Stolt over henne! Hehe. De tog oss typ 5 timmar istallet for 2 att ta oss hem sen. For vi ville sa desperat snorkla att vi struntade i sista express bussen o fick aka en annan kranglig vag. Men de var de vart varenda minut.
Just de julfesten oxa! Tror inte jag berattat om den? Svenska Alexandra fran skane bjod in oss med hennes Peru vanner. Vi hade pa dagen kopt pepparkaks hus,glogg,sill o balerina kakor pa ikea. Alla fick smaka o tyckte sillen var god!! Jag blev forvanad. Vi gick hem tidigt den kvallen nar resten gick pa klubb men de var riktigt mysigt. Tyvarr glomde vi Emmas skiva dar hennes kor sjunger julsanger. Nagra killar blev sa glada over att vi anstrande oss sa mycke for den lilla svenska julfesten att dom ska bjuda oss pa Peru kak nan dag nu. Hihi.
Nu springer Maria runt i stan o letar jobb som en galning. Jag ska dra mig inat oxa har ju en ledig dag jiihaaa! Sa ska vi luncha o kanske traffa Nick senare.
Ta hand om er sotnosar! Foresten Sandra kommer du ihag ditt o Marias band Shorli?? hahahaha! Maria yler dom latarna nu sen hon kom o tanka pa de. "saj metta hallima hallimajja sajja metta hajjaaa!" hahahahaha!

Peace.

RSS 2.0